Παρουσία Ελλήνων, Ισπανών, Αγγλων και Δανών ακροδεξιών εγκαινιάστηκε στην πόλη Λιλ το Σάββατο το πρώτο μπαρ για «ειλικρινείς πατριώτες» (δηλαδή λευκούς χριστιανούς, ρατσιστές, ξενοφοβικούς κ.τ.λ.). Το μπαρ με το όνομα «Citadelle» ανήκει στην ακροδεξιά οργάνωση « Generation Identitaire» που ετοιμάζεται να ανοίξει πολυχώρους – μπαρ με αίθουσες μποξ και σινεμά – σε ολόκληρη τη Γαλλία. Μόνο την πρώτη μέρα γράφτηκαν στον πολυχώρο της ακροδεξιάς 300 νέα μέλη.

generation-identitaire-4

Σε λιγότερο από 7 μήνες θα γίνουν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Βεβαίως και καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα όσοι ασκούν εξουσία σε Γαλλία και Ευρώπη, αλλά ως φαίνεται, η άνοδος και διατήρηση της ακροδεξιάς εξυπηρετεί… Εξυπηρετεί από τη μια να καταδικάζουν επιδερμικά κι από την άλλη να γιγαντώνουν με τις πράξεις τους το τέρας, καθώς λογαριάζουν ότι πολύ σύντομα ίσως τους βοηθήσει να παραμείνουν στις επάλξεις. Ομως αυτό θεριεύει κ ετοιμάζεται να τους – μας κατασπαράξει απ’ άκρη σ’ άκρη στην γηραιά Ηπειρο…

generation-identitaire-3

Υ.Γ. Η είδηση δεν πέρασε ούτε καν στα «ψιλά» στον γαλλικό τύπο όπως φυσικά και οι διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στην Λιλ ανθρώπων που χαρακτηρίστηκαν ακροαριστεροί και αντιεξουσιαστές.

generationidentitaire

Πηγή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X