Η Μπορούσια Ντόρτμουντ δημιούργησε ένα επίσημο video κατά του ναζισμού στα γήπεδα και δίνει το παράδειγμα στις υπόλοιπες ομάδες ανά τον κόσμο.

“Εμείς στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, καταστούμε απολύτως ξεκάθαρη τη θέση μας. Δεν θα ανεχτούμε καμία ακροδεξιά διάθεση στο γήπεδό μας. Ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στο στάδιο μας. Αν κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ομάδα μας και το ποδόσφαιρο για να διαδώσουν την απάνθρωπη προπαγάνδα τους, θα πρέπει να ξέρουν το εξής: Η οικογένεια της Ντόρτμουντ θα βρεθεί απέναντί τους!

Είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να απαλλαγούμε από τέτοιες συμπεριφορές. Οι ναζί και το ποδόσφαιρο δεν πάνε μαζί!”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια