Συγκλονιστική καταγγελία του Διευθυντή του ΚΥΤ της Μόριας για τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων «φιλανθρωπικών» οργανώσεων

Γράφει ο Στρατής Μπαλάσκας (Στο Νησί)

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία, αποδεικτική του τρόπου που λειτουργούν σε βάρος των αιτούντων άσυλο στον καταυλισμό της Μόριας, κάποιες υποτιθέμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις, προέβη χθες το βράδυ με δημόσια ανάρτηση του ο Διευθυντής του πολυσυζητημένου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Γιάννης Μπαλμπακάκης.

Σύμφωνα με αυτήν, στον πάνω χώρο του καταυλισμού σε κτήμα έξω από το περιφραγμένο τμήμα, κάποια μέλη μιας συγκεκριμένης οργάνωσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων έβαλαν παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλητα στη βροχή. Στη συνέχεια δε τα φωτογράφισαν. Στόχος τους να συνεχίσουν τη γνωστή ιστορία που έχει κάνει γνωστό τον καταυλισμό της Μόριας ως συνώνυμο της κόλασης.

Τι γράφει

Γράφει συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο κ. Μπαλμπακάκης: «Στη Λέσβο τις τελευταίες 10 μέρες έβρεχε παρα πολύ. Πλημύρες, ζημιές, δρόμοι ποτάμια κλπ. Μερικοί όμως αχρείοι είπαν να το εκμεταλλευτούν. Πήγαν στη Μόρια σε παρακείμενο οικόπεδο που μένουν κάποιες οικογένειες προσφύγων, έβαλαν τα μικρά παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλυτα στα νερά. Βρε ξευτίλες αυτή είναι η αλληλεγγύη σας και η βοήθεια σας; Προχωρήστε σε αυτή τη παραπληροφόρηση για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα σας και θα τα πούμε. Δυστυχώς για σας υπάρχουν μάρτυρες για τις αλήτικες ενέργειες σας.».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει καταγγελθεί ότι τις μέρες των έντονων βροχοπτώσεων την τελευταία ιδιαίτερα εβδομάδα, μέλη συγκεκριμένης οργάνωσης έβγαλαν τα παιδιά που ζούνε στο πάνω μέρος του εξωτερικού καταυλισμού να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε στις λάσπες ξυπόλυτα. Τα φωτογράφισαν δε, προκειμένου στη συνέχεια να διοχετεύσουν τις φωτογραφίες σε Μέσα Ενημέρωσης της Ευρώπης ή αυτές να αποτελέσουν τμήμα των γνωστών κατά καιρούς καταγγελιών τους ως αποδείξεις της κατάστασης που επικρατεί στη Μόρια. Κι αυτό φυσικά προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους και να αποκομίσουν χρηματοδοτήσεις για να συνεχίσουν να επιχειρούν και να υπάρχουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες της απαράδεκτης αυτής ενέργειας που αντιβαίνει στα πραγματικά συμφέροντα των αιτούντων άσυλο ανήκουν σε οργάνωση που επανειλημμένα στο παρελθόν έχει προκαλέσει με ανυπόστατες και άλλοτε υπερβολικές καταγγελίες, την αντίδραση τόσο της Διεύθυνσης του καταυλισμού όσο και της Πολιτείας δια των δικαστικών και Αστυνομικών αρχών.

Ο κ. Μπαλμπακάκης από την Αθήνα όπου βρισκόταν χθες το βράδυ, αρνήθηκε να κάνει στο «Ν» τη παραμικρή επιπλέον δήλωση, αρκέστηκε δε να πει πως «θα τα πούμε αναλυτικά όταν με το καλό επιστρέψω. Ως τότε κάποιοι ας ανησυχούν πολύ».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια