Στερήθηκε η ελληνική γλώσσα την τιμή, με διαφορά μίας ψήφου, να καθιερωθεί ως επίσημη γλώσσα των νεοσύστατων Η.Π.Α.; Είναι η ελληνική η πλουσιότερη γλώσσα παγκοσμίως ή έστω πανευρωπαϊκά; Ηχούν πένθιμες καμπάνες στο videaki όπου αποκαλύπτεται η αλήθεια. Έχει απαιτήσει ο Bill Gates από τους υπαλλήλους του να μαθαίνουν αρχαία ελληνικά; Και αν δεχθούμε, με βάση την “επιστημονική” μέθοδο των λεξάριθμων, την αγιότητα και την αγαθότητα του Χριστού, πρέπει να τον φανταζόμαστε και με παγοπέδιλα;!

Σε μια παράλογη προσπάθεια να εξυψωθεί το πεσμένο ηθικό των Ελλήνων αναπαράχθηκαν και συνεχίζουν να αναπαράγονται διάφοροι μύθοι και συνομωσιολογικά σενάρια σχετικά με την υπεροχή της ελληνικής γλώσσας, και κατ’ επέκταση των Ελλήνων, αρχαίων και μη. Ο Νίκος Σαραντάκος, με καυστική ειρωνεία και άφθονο χιούμορ αποδομεί αυτούς τους μύθους φροντίζοντας να ενισχύει τις απόψεις του με επιστημονικά επιχειρήματα. Μπορείτε να λυθείτε στα γέλια…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X