Αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή «για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων», την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18.30.

«Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή είναι υπόθεση όλων μας!», τονίζει το κάλεσμα και επισημαίνει:

«Η δεύτερη κατά σειρά απόρριψη από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας και του Περικλή και η συνέχιση της φυλάκισής τους, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο, σε όλο τον λαό και τη νεολαία. Αποτελεί πρόκληση τεραστίων διαστάσεων και επίδειξη ισχύος από την πλευρά ενός ολόκληρου συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη δυνατότητά του να τσαλαπατάει και να καταδικάζει σε ομηρία ανθρώπους, ακόμα και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος αλληλεγγύης, που θα απαιτήσει να αθωωθούν οριστικά και αμετάκλητα και να πέσει στο κενό η κρατική σκευωρία.»

Το κάλεσμα υπογράφουν οι εξής οργανώσεις και συλλογικότητες:
Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ – επιτροπή νεολαίας
ΑΡΑΝ-τομέας νεολαίας
ΑΡΑΣ-τομέας νεολαίας
Αριστερό Ρεύμα Νεολαίας
ΑΡΙΣ-τομέας νεολαίας
ΑΡΚ
ΔΕΑ
Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
νεολαίοι ΚΚΕ(μ-λ)
νέοι-ες ΛΑΕ
νΚΑ
ΟΕΝ-νεολαία του ΕΕΚ
νεολαία ΟΚΔΕ Σπάρτακος
Παρέμβαση
ΣΕΚ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X