Σε ακόμα μία συγκέντρωση προχώρησαν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου που πραγματοποιούν από το πρωί καθιστική διαμαρτυρία.

«Θέλουμε ελευθερία» γράφουν μεταξύ άλλων τα πλακάτ που κρατούν οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), ζητούν να φύγουν από το νησί και τονίζουν ότι δεν θέλουν ψεύτικες υποσχέσεις.

Η νέα κινητοποίηση γίνεται δέκα μέρες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο ΚΥΤ, που κατέστρεψε σκηνές και παραπήγματα μαζί με τα υπάρχοντα όσων έμεναν σε αυτά αλλά και πυροδότησε μεγάλη ένταση στο νησί.

Σημειώνεται πως την Τρίτη 700 αιτούντες άσυλο έφτασαν με επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν στο λιμάνι του Πειραιά για να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας. Περίπου 380 από αυτούς θα μεταφέρονταν στα Βρασνά του Δήμου Βόλβης, αλλά μετά από ξενοφοβικές αντιδράσεις μερίδας του τοπικού πληθυσμού κατευθύνθηκαν σε κατασκήνωση της Εύβοιας.

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια