Ένα ακόμα περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στο Βασιλικό Θέατρο κατά τη διάρκεια της παράστασης των ”Πυρκαγιών”.

Δυο γυναίκες που βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό στην γνωστή επίμαχη σκηνή της παράστασης σηκώθηκαν όρθιες και άρχισαν να φωνάζουν στους ηθοποιούς: Σκάστε!

Ευτυχώς το κοινό που ήταν στην αίθουσα αντέδρασε στη στιγμή και απομόνωσε τις δυο γυναίκες οι οποίες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και η παράσταση συνεχίστηκε κανονικά.

Λίγο πριν την παράσταση, ένα άλλο πλήθος ανθρώπων συνοδευόμενο από έναν ιερέα ζήτησε να μπει στα παρασκήνια και να συνομιλήσει με τους ηθοποιούς για το βλάσφημο, κατά τη γνώμη τους, της παράστασης. Όμως δεν τα κατάφεραν να φτάσουν εκεί.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα μέλη του Ιερού Λόχου, της ακροδεξιάς οργάνωσης, διέκοψαν την παράσταση φωνάζοντας συνθήματα και μεταδίδοντας στα social media όσα συνέβαιναν.

Ο ηθοποιός της παράστασης, Μάρκος Γέττος, μίλησε στο 3point μετά το πρώτο περιστατικό:

Μάρκος Γέττος: Δυστυχώς ο φασισμός δεν νικιέται μόνο με την Τέχνη, αλλά καθημερινά στους δρόμους

*Αλιευμένο από το parallaximag.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X