Τις ρατσιστικές του απόψεις με αφορμή το προσφυγικό εξέφρασε γι’ άλλη μια φορά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ, που μίλησε για μετανάστες που «εισβάλουν» στη χώρα.

Μιλώντας περί ασφάλειας αλλά και περί αγάπης για την πατρίδα, ο δημοιογράφος και βουλευτής πλέον της ΝΔ άρχισε να ξεδιπλώνει τις ρατσιστικές του απόψεις προσπαθώντας να περιγράψει την άφιξη προσφύγων στη χώρα μας ώς «εισβολή στο σπίτι». Είπε χαρακτηριστικά: «Το να απωθήσω έναν εισβολέα από το σπίτι μου δεν στρέφεται εναντίον του εισβολέα. Μπαίνει στο σπίτι μου».

Η επιλογή της λέξης εισβολέα προκάλεσε την παρέμβαση του παρουσιαστή, Γιώργου Ευγενίδη, ο οποίος είπε στον κ. Μπογδάνο: «Είναι εισβολέας; Καλά, καθίστε τώρα. Ένα λεπτό, ένα λεπτό. Τι εισβολέας; Μην λέμε τώρα για εισβολείς». Με τη συμπαρουσιάστριά του, Μάιρα Μπάρμπα να συμπληρώνει ότι «Είπε εισβολέας στο σπίτι. Άστο, αφού αυτό πιστεύει», κάνοντας λόγο μάλιστα για “έννομα αγαθά”, αλλά κανείς από τους δύο παρουσιαστές δεν μίλησε για ρατσισμό, εκτός από τον καλεσμένο δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό που είπε ξεκάθαρα ότι η άποψη του Μπογδάνου έχει ιδεολογία ξενοφοβική και ρατσιστική.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X