Τουλάχιστον εβδομήντα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε έξω από τις ακτές της Τυνησίας, ενώ ψαράδες και άλλα σωστικά συνεργεία έχουν διασώσει δεκαέξι ανθρώπους και έχουν ανασύρει τρία πτώματα.

Το πλοιάριο βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, νότια της Τύνιδας.

Λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών σημειώνοντας ότι το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία.

Από την πλευρά του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέφερε «Ακόμη μία τραγωδία στη Μεσόγειο».

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη πλοίο το οποίο μεταφέρει περίπου εκατό μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έχει εκπέμψει SOS.

Το σήμα εξέπεμψε μέσω της πλατφόρμας Alarm Phone στο Twitter με το μήνυμα να αναφέρει «Περισσότερες από εκατό ζωές σε κίνδυνο, ανάμεσά τους 24 γυναίκες και οκτώ παιδιά».

Η ομάδα της Alarm Phone αναφέρει ότι έλαβε το σήμα σήμερα το πρωί από ένα πλοίο ανοικτά της Λιβύης, όμως η επικοινωνία είναι δύσκολη γιατί το σήμα είναι ασθενές. Η ομάδα καλεί την ιταλική ακτοφυλακή να επέμβει για να προχωρήσει σε επιχείρηση διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, διασώθηκαν 55 μετανάστες ανοικτά της Λιβύης με τα δύο πλοία που τους μετέφεραν να δένουν τελικά στα λιμάνια της Αουγκούστα και Λαμπεντούζα. Τα πλοία έχουν κατασχεθεί και οι μετανάστες έχουν συλληφθεί, με τις ιταλικές αρχές να κατηγορούν τα πλοία που διέσωσαν τους ναυαγούς ότι «βοηθούν την παράνομη μετανάστευση».

*Από την efsyn.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια