Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμένεται η αυριανή ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνεται από την ιστοσελίδα omnia tv και τη φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή για τον Νέο Ποινικό Κώδικα.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 18.30 στην ΑΣΟΕΕ και θα μιλήσουν για τις επικείμενες αλλαγές “που άλλες ισχυροποιούν την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, άλλες αποδυναμώνουν τη νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους και άλλες οπισθοδρομούν, όπως στο ζήτημα του βιασμού.”

Το κείμενο της εκδήλωσης

Τα σχέδια νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση, περιέχουν πολλές αλλαγές που άλλες ισχυροποιούν την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, άλλες αποδυναμώνουν τη νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους και άλλες οπισθοδρομούν, όπως στο ζήτημα του βιασμού.

Με σκοπό την ενημέρωση γύρω από ζητήματα που απασχολούν πολλές κοινωνικές ομάδες, η πλατφόρμα ενημέρωσης από τα κάτω omniatv και η φεμινιστική οργάνωση Καμία Ανοχή, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρ. ΑΣΟΕΕ), την Πέμπτη, 28/3/2019 στις 18:30.

Στη συζήτηση συμμετέχουν:

Ιωάννα Στεντούμη, δικηγόρος
Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρος
Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος
Αναστασία Γκόνη Καραμπότσου, μέλος «Καμίας Ανοχής»

Σύντομη εισήγηση: Τάσος Θεοφίλου (omniatv / The Case)
Συντονισμός: Λουκάς Σταμέλλος (omniatv)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X