Στο πλοίο της Proactiva Open Arms απαγορεύεται η είσοδος στην Ιταλία και στην Μάλτα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για ισπανική οργάνωση, το σκάφος της οποίας δεν μεταφέρει μετανάστες, αλλά χρειάζεται καύσιμα και έχει προγραμματίσει να αντικαταστήσει το πλήρωμά του.

Επιβεβαιώνεται, ουσιαστικά, η σκληρή γραμμή κατά των μη κυβερνητικών οργανώσεων που έχει υιοθετήσει η νέα ιταλική κυβέρνηση.

(το σχετικό τουίτ της οργάνωσης, που αναφέρει ότι αυτό το πλοίο έχει βοηθήσει τον τελευταίο χρόνο στη διάσωση περισσότερων από 1.000 μεταναστών)

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο για το μεταναστευτικό που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, πηγές της ιταλικής κυβέρνησης άφησαν να διαρρεύσει ότι αν δεν αλλάξει ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Ρώμη ενδέχεται ή να προβάλει βέτο ή να μην υπογράψει τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου.

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X