Το ποιες είναι οι πολιτικές αντιλήψεις που κυριαρχούν μέσα στα σώματα ασφαλείας είναι λίγο πολύ γνωστό. Ένας στους δύο αστυνομικούς στις τελευταίες εκλογές έριξε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Από τη στιγμή βέβαια που δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να ψηφίσει ακόμα και ναζί, δεν έχουν λόγο να απολογηθούν.

Δικαίωμά τους να ψηφίσουν ό,τι θέλουν. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο μια δημόσια υπηρεσία, μπορεί να βγάζει φόρα παρτίδα τις πεποιθήσεις της.

Σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου, που βρέθηκε για τη διευθέτηση ενός τυπικού ζητήματος στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου, αντίκρισε ένα περιβάλλον ολίγον… χιτλερικό με αφίσες και συνθήματα της Χρυσής Αυγής να “κοσμούν” τους τοίχους.

Κάποιοι αστυνομικοί λοιπόν δεν ντρέπονται να δηλώσουν ότι υποστηρίζουν, αλλά και είναι φασίστες.

Κάπως έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί κι η στάση της ΕΛ.ΑΣ για παράδειγμα απέναντι σε διάφορα κρούσματα ρατσιστικής βίας. Λειτουργεί βάσει των πολιτικών της πιστεύω. Ωστόσο, φαίνεται πως ξεχνά κάτι. Και αυτό είναι η βούληση του κόσμου. Και η πλειοψηφία του δεν έδειξε να πείθεται από τα όσα προτάσσει η Χρυσή Αυγή. Θέλει ασφάλεια και όχι τραμπούκους που κάνουν τα στραβά μάτια όταν κάποιος μετανάστης τρώει ξύλο από φασίστες, ή να ρίχνει γκλοπ και δακρυγόνα στα παιδιά του στις πορείες.

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Όμως, όταν πρόκειται για μια υπηρεσία που πληρώνεται από τον κόσμο, τότε οφείλει να δουλεύει για λογαριασμό του και όχι για ένα ναζιστικό σχηματισμό ή δικά του απωθημένα.

Μαύρος Πιτ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια