Πόση ποσότητα μαριχουάνας μπορεί να αντέξει ένα 8χρονο παιδί; Πολύ μεγάλη απαντούν οι επιστήμονες, εάν το παιδί αυτό πάσχει από λευχαιμία.

Όπως σε πολλές περιπτώσεις ασθενών όπου οι γιατροί χορηγούν μέσω συνταγής ναρκωτικές ουσίες, έτσι και στην περίπτωση της λευχαιμίας δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν στις θεραπευτικές ικανότητες του συγκεκριμένου χόρτου. Η χορήγηση μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ, με τις απόψεις ωστόσο να διίστανται.

Από τη μία μεριά όσοι πιστεύουν ότι η μαριχουάνα αποτελεί θαυματουργό φάρμακο για την επιληψία, τον βαρύ αυτισμό, ακόμη και τις σκληρές παρενέργειες της χημειοθεραπείας και από την άλλη όσοι επικρίνουν τη χορήγηση μαριχουάνας ως επιβλαβή για τον οργανισμό ενός ασθενή, πόσο μάλλον ενός μικρού παιδιού.

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Vice κατέγραψε βίντεο στο οποίο φιλοξενεί τη μαρτυρία ενός οκτάχρονου κοριτσιού με λευχαιμία, από ένα μικρό χωριό στο Όρεγκον, που αναγκάζεται να λαμβάνει καθημερινά μεγάλες δόσεις κάνναβης με σκοπό την καταπράυνση των αφόρητων παρενεργειών της χημειοθεραπείας.

Τα αποτελέσματα όπως αναφέρει η ίδια αλλά και η οικογένειά της; Ευεργετικά!

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X