Του Πέτρου Κατσάκου (Αυγή)

Όταν τους βάλατε στη Βουλή, μας έλεγαν να μην σας λέμε φασίστες και νεοναζί γιατί δεν ξέρατε, λέει, τι είχατε ψηφίσει και δεν ήταν σωστό να σας τσουβαλιάζουμε και να σας κάνουμε δώρο στη συμμορία του φυρερίσκου. Όταν τα τάγματα εφόδου σας μαχαίρωναν και δολοφονούσαν τον Λουκμάν και τον Παύλο μας έλεγαν να μην σας λέμε συνενόχους στα εγκλήματα γιατί ήσασταν απλώς παραπλανημένοι και δεν ξέρατε τι φίδια τρέφατε στον κόρφο και στα κεφάλια σας.

Όταν βάζατε λουκέτα στα σχολεία για να μην κάτσουν τα παιδιά σας δίπλα σε αυτά των προσφύγων μήπως και αλλαξοπιστήσουν ή κολλήσουν καμιά αρρώστια, μας έλεγαν να μην σας λέμε ρατσιστές μην και δηλητηριάσουμε τις αγγελικά πλασμένες κοινωνίες σας που απλώς έπασχαν από μια στοιχειώδη έλλειψη ενημέρωσης.

Τώρα που η θλιβερή μειοψηφία των παιδιών σας ουρλιάζουν μηχανικά τα συνθήματα που τους μάθατε να παπαγαλίζουν, μας λέτε ότι δεν είναι εικόνα και ομοίωσή σας, μας λέτε πως δεν είναι σωστό να διχάζουμε τη μαθητιώσα νεολαία κολλώντας την ταμπέλα του φασίστα σε αμούστακα σχολιαρόπαιδα που πρόλαβαν να απορρίψουν τη δημοκρατία που ξεπούλησε τη Μακεδονία τους.

Και δώστου να στρογγυλεύουμε τις λέξεις, και δώστου και λειαίνουμε τις γωνίες του λόγου μας μην τυχόν και προσβάλλουμε τους νοικοκυραίους ψηφοφόρους της Χ.Α. άμα τους πούμε φασίστες και νεοναζί. Μην τυχόν και προσβάλουμε αυτούς που μπολιάζουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον τυφλό εθνικισμό με καμάρι στα παιδιά τους.

Στα παιδιά τους που είτε θα κλωτσούν τον “προδότη” τον Μπουτάρη είτε θα ζωγραφίζουν σβάστικες στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος είτε θα κραυγάζουν συνθήματα για τη Μακεδονία, τη Βόρειο Ήπειρο και την Κόκκινη Μηλιά, αλλά δεν θα πρέπει να τα πούμε φασίστες μην τυχόν και τα “χαρίσουμε” στη συμμορία των υποδίκων νεοναζί.

Λες και εμάς περίμεναν τόσον καιρό; Εμάς περίμεναν για να στρατευθούν κάτω από τον μαίανδρο των νεοναζί. Λες και εμάς περίμεναν για να δηλώσουν την απέχθειά τους προς τη δημοκρατία. Λες και εμάς περίμεναν για να τους πούμε φασίστες και ακροδεξιούς. Λες και η Χ.Α. δεν έχει και νεολαία και μαθητικό τμήμα, που χρόνια τώρα αλωνίζει στα σχολεία της χώρας. Αλλά είπαμε. Να στρογγυλεύουμε τις λέξεις μην τυχόν και προσβάλουμε τους φασίστες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X