Ο Ρότζερ Γουότερς, με ανάρτηση στη σελίδα του, καλεί τους καλλιτέχνες που θα επιλεχθούν να διαγωνισθούν στη EUROVISION 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ, να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα συνεχιζόμενα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων. Ανάμεσα σε άλλα γράφει:

«Υπάρχουν 42 φιναλίστ, μεταξύ των οποίων θα βρούμε τον ένα. Αυτόν που έχει αρκετή αγάπη στην καρδιά του για να αντισταθεί. Αυτόν που θα πει: «Πιστεύω στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και την προστασία σύμφωνα με το νόμο, για όλους τους αδελφούς και αδελφές μου σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρησκεία. Δεν θα παίξω στο απαρτχάιντ του Τελ Αβίβ μέχρι όλοι οι αδερφοί μου από τον ποταμό Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα να έχουν ίσα δικαιώματα σύμφωνα με το νόμο».

Αυτόν που θα θυμηθεί ότι στηρίζει την αγάπη, την αληθινή ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Όταν ήμουν μικρός, η μητέρα μου μου έλεγε: «Μπορείς πάντα να κάνεις το σωστό. Και αυτό να κάνεις».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X