Να πώς περάσαμε την 28η Οκτωβρίου φέτος:

 

Σχολιάσαμε τη σύλληψη Βαξεβάνη χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά παραλληλισμούς για Χούντες και Κατοχές ή τσουβαλιάζοντας όλους τους δημοσιογράφους. Οι μεν έκαναν ήρωα τον εκδότη του HotDoc, οι δε έσπευσαν να μιλήσουν για “κάποιους” που “εξυπηρετούν συμφέροντα”.

 

Το νόμο περί προσωπικών δεδομένων τον διάβασαν ελάχιστοι.

 

Σχολιάσαμε τις παρελάσεις, την αστυνομική περιφρούρηση, τις αντιδράσεις των μαθητών, με παραλληλισμούς για Χούντες και Κατοχές ή τσουβαλιάζοντας όλους τους μαθητές. Οι μεν έκαναν ήρωες τα παιδιά που έστρεψαν το κεφάλι από την άλλη, ή φόρεσαν αντιφασιστικά σύμβολα, οι δε μίλησαν για “αντεθνικές συμπεριφορές”.

 

Την ουσία της (μη) αναγκαιότητας της πραγματοποίησης παρελάσεων την έθιξαν λίγοι.

 

Μετά, κάναμε attend σε events, ποστάραμε ανέκδοτα και τραγούδια, και βγήκαμε για καφέ.

 

Ευτυχώς, η αντίσταση μέσω Facebook συνεχίζεται…  καλή εβδομάδα και καλή τύχη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X