Στη Σουηδία, ένας μυκητολόγος (επιστήμονας που μελετά μύκητες) βρήκε μια κάμερα GoPro σε ένα χωράφι που φαινόταν σαν να είχε χαθεί εκεί για αρκετά χρόνια. Πήρε την κάμερα στο σπίτι του και έλεγξε την κάρτα μνήμης, η οποία ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση. Εκεί ανακάλυψε το βίντεο ενός αλεξιπτωτιστή που χάνει την κάμερα σε ύψος 3000 μέτρων, και το δημοσίευσε με σκοπό να βρει τον ιδιοκτήτη. Μια ημέρα μετά τη δημοσίευση του ο αλεξιπτωτιστής είδε το βίντεο και επικοινώνησε για να ανακτήσει την κάμερα του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια