Ο Εμανουέλ Μακρόν προσκάλεσε τον νεαρό μετανάστη στο προεδρικό μέγαρο για να τον ευχαριστήσει προσωπικά

Ένας νεαρός μετανάστης από το Μάλι συγκίνησε τη Γαλλία, όταν σκαρφάλωσε στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Παρίσι για να σώσει ένα μικρό παιδί που κρεμόταν από μπαλκόνι.

Το περιστατικό έγινε το Σάββατο στο 18ο Διαμέρισμα του Παρισιού. Ο 22χρονος Μαμούντου Γκασάμα περνούσε από τον δρόμο όταν είδε κόσμο μαζεμένο έξω από μια πολυκατοικία. Κοιτάζοντας ψηλά είδε το παιδάκι να κρέμεται από το μπαλκόνι.

Δεν το σκέφτηκε καθόλου και όπως φαίνεται και στο βίντεο, άρχισε να σκαρφαλώνει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι μέχρι να φτάσει στον 4ο όροφο, μέσα σε ένα λεπτό και να αρπάξει το παιδάκι, που μέχρι εκείνη την ώρα συγκρατούσε με πολύ κόπο ένας άνδρας από το διπλανό διαμέρισμα.

Ο Μαμούντου Γκασάμα παρουσιάσθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι “είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν”.

“Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και , ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα”.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι γονείς του παιδιού έλειπαν από το σπίτι. Πιστεύεται ότι η μητέρα ήταν εκτός Παρισιού και ο πατέρας έφυγε από το σπίτι και άφησε το παιδάκι μόνο του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν προσκάλεσε τον νεαρό μετανάστη στο προεδρικό μέγαρο για να τον ευχαριστήσει προσωπικά. Ενώ ο Μαμούντου δέχθηκε και το τηλεφώνημα της δημάρχου Παρισιού, Αν Χιλντάγκο.

“Συγχαρητήρια στον Μαμούντου Γκασάμα για την γενναιότητα του, που έσωσε τη ζωή ενός παιδιού”, έγραψε στο Twitter η δήμαρχος. “Μου εξήγησε ότι έχει φθάσει από το Μάλι πριν από μερικούς μήνες με το όνειρο να κτίσει εδώ τη ζωή του. Του απάντησα ότι η ηρωική του χειρονομία ήταν ένα παράδειγμα για όλους τους πολίτες κι ότι η Πόλη του Παρισιού προφανώς θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του να εγκατασταθεί στη Γαλλία”.

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X