Η 29χρονη Σαχάρ Κχονταγιάρι πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο, εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε από την προσπάθειά της να αυτοπυρποληθεί διαμαρτυρόμενη για την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα.

Η Κχονταγιάρι είχε συλληφθεί στις 12 Μαρτίου στο γήπεδο “Αζάντι” στην Τεχεράνη, όταν βρέθηκε στις εξέδρες του –μεταμφιεσμένη σε άντρα– θέλοντας να υποστηρίξει την ομάδα της (Εστεγκάλ). Το κράτος του Ιράν έχει απαγορεύσει την είσοδο γυναικών στα γήπεδα, λόγω της αθυροστομίας των ανδρών (!).

Η άτυχη Κχονταγιάρι εντοπίστηκε, φυλακίστηκε για λίγες ημέρες και φτάσαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η φίλαθλος έλαβε γνώση μιας ποινής έξι μηνών για άσεμνη συμπεριφορά (σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της) και συνεπώς τον κίνδυνο περαιτέρω φυλάκισης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια