Δυο νεκροί πρόσφυγες, 12 διασωθέντες και 4 αγνοούμενοι, είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο απολογισμός της ανατροπής λέμβου στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών.

Σκάφος της Frontex που βρισκόταν στην περιοχή εντόπισε τους πρόσφυγες μέσα στη θάλασσα. Διασώθηκαν 12 άτομα, ανασύρθηκαν δυο νεκροί, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των διασωθέντων αγνοούνται ακόμα τέσσερις.

Στην περιοχή βρίσκονται πλωτό σκάφος και αεροσκάφος της Frontex, και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σπεύδουν πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού και σκάφη της Frontex.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων προσφύγων που είναι σε πλήρη εξέλιξη διεξάγοντα κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.

*Από την Εφ.Συν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια