Νεκρός μέσα κελί του βρέθηκε χθες το βράδυ ένας κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 52χρονο ισοβίτη, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό θανάτου κρατουμένου εντός φυλακών μέσα σε λίγες μέρες που βλέπει με καθυστέρηση το φως της δημοσιότητας.

Όπως γράφει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στους χώρους της Α’ πτέρυγας, εντόπισαν τον κρατούμενο απαγχονισμένο, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ο 52χρονος άνδρας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, απλά για να διαπιστωθεί ο θάνατός του και να κλείσει ακόμα μια εκκρεμότητα για την διοίκηση της φυλακής η οποία θα νιώθει περήφανη για τον τρόπο που έχει βρει ώστε να αποσυμφορησει το κατάστημα κράτησης».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια