Ένα 10χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν έχασε τη ζωή του σε μια βάρκα που μετέφερε 66 πρόσφυγες προς τη Λέσβο, καθώς, όπως αναφέρεται, “ποδοπατήθηκε”.

Σύμφωνα με το site του Al Jazeera, προκλήθηκε πανικός μεταξύ των προσφύγων όταν είδαν ένα πλοίο της Frontex -εταιρεία προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων- να περιπολεί και καθώς τους πλησίαζε ο φόβος πως μπορεί να τους απελάσουν πίσω στην Τουρκία μεγάλωνε. Όπως έγινε γνωστό από την ακτοφυλακή, η περίπολος της Frontex αναγνώρισε το πλοιάριο που προσέγγιζε το νησί της Λέσβου κατά τη διάρκεια τακτικής περιπολίας.

Το αγόρι ανασύρθηκε αναίσθητο από τη βάρκα και μεταφέρθηκε άμεσα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο στη Μυτιλήνη, όπου και έγινε επίσημα γνωστό ότι έχει πεθάνει. Όπως αναφέρεται από τις πηγές, το αγόρι βρισκόταν στη βάρκα με τους γονείς του και τις δυο μικρότερες αδελφές του. Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, η μητέρα του προσπάθησε να πέσει στη θάλασσα, διασώθηκε όμως από άνδρες της ακτοφυλακής.

Από το 2000, περισσότεροι από 33 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη, καθιστώντας τα μεσογειακά σύνορα της Ευρώπης -συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών- ως τα πιο “θανατηφόρα”.

Πηγή: AlJazeera.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X