Απέναντι στην απαγόρευση Καμίνη για τη διανομή τροφίμων στην πλατεία Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή αντιπαρέταξε την Τετάρτη τη δημοκρατία και το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”. Η αντίληψη που έχει περί δημοκρατίας, αποτυπώθηκε σήμερα το πρωί με τραμπουκισμούς και ξύλο, αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια στο Φρουραρχείο, με αποκορύφωμα το χτύπημα σε δωδεκάχρονο κορίτσι από τον βουλευτή της Χ.Α Γιώργο Γερμενή, στην προσπάθειά του να επιτεθεί στον δήμαρχο Αθηναίων.

Tι άραγε προκαλεί περισσότερο εντύπωση; Η Χρυσή Αυγή που δέρνει -μετά τους μετανάστες και τους αντιφρονούντες-  μικρά παιδιά, έστω κι από σπόντα; Η εξίσωση των άκρων που επιδιώκουν οι πολιτικοί της δεξιάς; Το σιγοντάρισμα του Alpha στους χρυσαυγίτες, κάνοντας ερωτήσεις-άλλοθι; Η πρωτοφανής κι αποσπασματική αντίδραση του Δήμου να περιφρουρήσει  τη δημοκρατία; Τα κενά της Πολιτείας που βγαίνουν στην επιφάνεια και καλύπτουν οι φασίστες; Όλα μαζί;

Τίποτα απ’ όλα αυτά. Εντύπωση προκαλεί το προχωρημένο στάδιο ανοσίας. Οι τρεις μαντράχαλοι δίπλα μου στην καφετέρια,  που συμφωνούσαν ότι “η χρυσή αυγή τουλάχιστον βοηθά έλληνες. Οι αναρχικοί μόνο μετανάστες”. Ο ναζισμός γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας. Εκκολάπτεται συνεχώς και παγιώνεται ως σταθερή πυλώντας της ελληνικής κοινωνίας. Η αποδοχή περιστατικών όπως αυτό που συνέβη στη Μανωλάδα ή στη Νίκαια με τον ξυλοδαρμό 6 ανθρώπων επειδή αφισοκολλούσαν για τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις της 21ης Απρίλη, ως συνηθισμένα πρέπει να μας τρομοκρατεί. Το χειρότερο, για κάποιους είναι ελπιδοφόρες δράσεις, που σύμφωνα με τις τελευταίες αποτιμήσεις φτάνουν πια το 13% κι όπως είπε ο Κασιδιάρης θα ξεπεράσουν το 20, πραγμα λογικό αν το 30% υποστηρίζει ότι στη χούντα ζούσαμε καλύτερα…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X