“Ξέρεις τί μου έχει λείψει περισσότερο; Να είμαι ξέγνοιαστος”.

H φράση αυτή αποτέλεσε την έμπνευση του project “if only for a second”, το οποίο αποτυπώνει την έκφραση 20 καρκινοπαθών, οι οποίο αφού έχουν υποστεί make over, αντικρίζουν για πρώτη φορά τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Ένας φωτογράφος βρίσκεται πίσω από τον καθρέφτη και απαθανατίζει τις εκφράσεις έκπληξης, χαράς και ξεγνοιασιάς των ανθρώπων αυτών.

Το Mimi Foundation, σε συνεργασία με το Leo Burnett France και τον φωτογράφο Vincent Dixon κυκλοφόρησαν το βιβλίο 60 σελίδων του project “if only for a second”, δημιουργώντας παράλληλα το παρακάτω εκπληκτικό video.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X