Ανήκει στην κατηγορία με τις ατάκες που περνάνε σκόπιμα στα… ψιλά και τις ξεθάβεις βγάζοντας τα ματάκια σου σε κάποια ακριανή στήλη εφημερίδας. Αξίζει όμως τον κόπο, να επιμείνουμε σε κάτι που ειπώθηκε στο περιθώριο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στέλιο Συμεωνίδη.

Κατά τη διάρκεια της κοκορομαχίας των πράσινων και ερυθρόλευκων εκπροσώπων, ο ίδιος εκστόμισε κάτι που ευτυχώς διέρρευσε και θα πρέπει να απαντηθεί. «Φταίτε και οι δύο που απειλείτε τους διαιτητές, τους καταγγέλετε στο ΣΔΟΕ. Ξέρουμε πολλά για το πώς απειλούνται, αλλά δεν τα λέμε…»!

Μία έμμεση, αλλά βαρύτατη κατηγορία, η οποία απλώς ξύνει λιγάκι την επιφάνεια μίας νοσηρής κατάστασης.  Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαψεύσουν. Δεν προβληματίστηκαν στο ελάχιστο. Άλλωστε, η προβολή του θέματος από τα μέσα ήταν ελάχιστη, γιατί να βγάλουν μόνοι τους τα ματάκια τους;

Εμείς όμως αναρωτιόμαστε και απαιτούμε από τον κ. Συμεωνίδη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει σε μία σαφή επεξήγηση αυτού που ανέφερε.  Οι απειλές δεν συνάδουν με τις πρακτικές ιδιοκτητών ομάδων, αλλά με μαφία…

Αν ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει όχι λόγω της θέλησης του, αλλά εξαιτίας άλλων παραγόντων, τότε μιλάμε για κάτι ακόμα μεγαλύτερο, το οποίο πρέπει να ερευνηθεί και από εμάς και από συναδέλφους και από τη Δικαιοσύνη.

Το ότι οι δύο οικογένειες προσφέρουν σημαντικά, ενισχύοντας τις ομάδες τους, σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν συνεπάγεται ότι μπορούν να είναι στο απυρόβλητο. Άλλωστε η στάση τους σε διάφορα θέματα, μάλλον δείχνει τάσεις ικανοποίησης ατομικιστικών οφελών, παρά στόχευση στη συνολική εξέλιξη του αθλήματος. Για ρωτήστε και τους μικρούς της παρέας…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια