Οι οπαδοί στην Αγγλία έχουν ήδη δώσει την απάντησή τους στην πιθανότητα θεσμοθέτησης ενός καθεστώτος με θυγατρικές ομάδες, το οποίο θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού στο Νησί…

Όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της η Daily Mail, οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ ετοιμάζονται να προσπαθήσουν να εγκαθιδρύσουν ένα επίσημο καθεστώς θυγατρικών ομάδων, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ακαδημιών, καθώς αρκετά ταλέντα χάνονται. Ο πρόεδρος της FA, Γκρεγκ Ντάικ έθεσε το ζήτημα, το οποίο δείχνει να κολακεύει αρκετές «μεγάλες» ομάδες.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα θεσπιστούν κανόνες που θα κάνουν αδύνατες τις συναντήσεις μιας ομάδας με τη θυγατρική της. Κάτι που θα οδηγήσει στην κατάργηση του παραδοσιακού συστήματος υποβιβασμού-ανόδου από τις κατηγορίες ανάλογα με τη βαθμολογία. Είναι, επομένως, βέβαιο, ότι θα προκαλέσει και αλλοίωση στην ταυτότητα των συλλόγων. Πώς, άραγε, θα αντιδράσει ο κόσμος μιας ομάδας με τεράστια ιστορία -και υπάρχουν πολλές που βολοδέρνουν στις χαμηλότερες κατηγορίες- όταν του στερήσουν το όνειρο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία;

Όταν στις 20 Ιανουαρίου του 2012, ο Αντρέ Βίλα Μπόας, ο οποίος τότε ήταν ακόμα προπονητής στην Τσέλσι, είχε κάνει μια ανάλογη πρόταση στο δρόμο που χάραξε η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η απάντηση των οπαδών ήταν ξεκάθαρη. Σε ψηφοφορία που διοργάνωσε η Ένωση Οπαδών Ποδοσφαίρου, το 86% είχε δηλώσει ότι αντιτίθεται στην ιδέα της εξαγοράς ομάδων από συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ προκειμένου να τις καταστήσουν δορυφόρους τους.

Με νέα ανακοίνωσή της, η Ένωση εξηγεί: «Το αγγλικό ποδοσφαιρικό σύστημα είναι το δυνατότερο στον κόσμο και δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο. Δεν γνωρίζουμε καμία άλλη χώρα που να έχει τόσο πολύ κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο ακόμα και στην τέταρτη, την πέμπτη και τις χαμηλότερες κατηγορίες. Η Τσάμπιονσιπ είναι το τέταρτο μεγαλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο όσον αφορά τους οπαδούς που παρακολουθούν τα παιχνίδια.

Δεν είναι μόνο οι οπαδοί των άλλων κατηγοριών που θα βρεθούν απέναντι σε μια τέτοια απόφαση, αλλά νομίζουμε ότι θα κάνουν το ίδιο και οι περισσότεροι φίλαθλοι των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ. Κάθε ομάδα έχει τη δική της ταυτότητα και ο μικρότερος σύλλογος είναι το ίδιο σημαντικός για τον οπαδό του όπως και ο μεγαλύτερος για τον αντίστοιχο δικό του.

Αυτή η ιδέα θα απορριφθεί μαζικά από τον κόσμο. Μην προσπαθήσετε καν».

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι σε περίπτωση που μια τέτοια ιδέα προσπαθήσει να περάσει θα βρει φανατικούς αντίπαλους. Από δεινή οικονομική θέση έχουν περάσει ομάδες με τεράστια ιστορία. Αν λοιπόν ένας από τους «μεγάλους» συλλόγους το εκμεταλλευόταν και εξαγόραζε κάποια από αυτές κάνοντάς την «ρεζέρβα» της, ουσιαστικά θα της άλλαζε την ιστορία. Και οι οπαδοί στο Νησί, παρότι έχουν κατηγορηθεί για πολλά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχτούν…

Αναδημοσίευση από το www.othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια