Ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η δίκη για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο στις 10/7/2013.

Κατηγορούμενοι είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός και Ν. Μίχος (πλέον “ανεξάρτητος”), που ηγήθηκαν αυτοπροσώπως της επίθεσης – μάλιστα ο Λαγός με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και σε απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Εκτός των δύο βουλευτών, κατηγορούμενοι είναι οι: Μπραβάκος Ευστράτιος, Μπαρέκας Θωμάς, Καλπιτζής Γεώργιος, Σταμπέλος Γεώργιος, Γαλανάκης Χρήστος, Αγιοβλασίτης Διονύσιος και K.A. για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας.

Στη δικάσιμο της 6ης Φεβρουαρίου, κατέθεσε ο πολιτικώς ενάγων και θύμα της χρυσαυγίτικης επίθεσης Παναγιώτης Δριμυλής. Ο μάρτυρας περιέγραψε την επίθεση ως αιφνιδιαστική και οργανωμένη, ταυτοποίησε τα μέλη της ομάδας ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, αναγνώρισε σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την ώρα της επίθεσης από περίοικο τον κατηγορούμενο Μίχο και γνωστοποίησε στο δικαστήριο τα μηνύματα του Λαγού πριν και μετά την επίθεση: “Ήρθαμε και τους γαμήσαμε“, “Τους κοπανήσατε; Και βέβαια ναι“, “Πήραμε τους προσαχθέντες και φύγαμε“.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε περαιτέρω σε φωτογραφίες που του επιδείχτηκαν (από βίντεο στο youtube) την πομπή των χρυσαυγιτών λίγο πριν φτάσουν στο Συνεργείο με τη συνοδεία αστυνομικών ΔΙΑΣ. Η υπεράσπιση Λαγού προσέβαλε ως πλαστό το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά το δικαστήριο κατόπιν επισκόπησής του απέρριψε την ένσταση και επέτρεψε τη χρήση των φωτογραφιών.

Το βίντεο του οποίου τη γνησιότητα αμφισβήτησε η υπεράσπιση Λαγού.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο με το βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού.

Θυμίζουμε ότι οι Μπαρέκας, Καλπιτζής, Σταμπέλος, Γαλανάκης και Αγιοβλασίτης είναι επίσης κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Σταμπέλος κατηγορείται και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Ο Μπαρέκας ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε και θα συνεχιστεί η εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στη Διοίκηση του Πρωτοδικείου και θα επιδιώξει τη μείωση των υπηρεσιών της σύνθεσης, προκειμένου να δοθούν πολλές δικάσιμοι τον μήνα Μάρτιο και να καταστεί εφικτή η σύντομη ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Πηγή: jailgoldendawn.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X