Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια. Νεαρός άνδρας που είχε μαζί του τη σκυλίτσα του ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Όπως διαβάζουμε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο νεαρός άντρας αρνήθηκε να βγει από το βαγόνι του μετρό στην Ομόνοια μετά από υπόδειξη υπαλλήλου σεκιούριτι. Ο λόγος σύμφωνα με τον σεκιουριτά ήταν ότι η σκυλίτσα του δεν είχε φίμωτρο. Μετά από την άρνηση του νεαρού ο σεκιουριτάς κάλεσε τον μόνιμο αστυνομικό του σταθμού για να τον βγάλει έξω από το συρμό. Μαζί με τον αστυνομικό επενέβησαν και άνδρες της ομάδας Ζήτα, οι οποίοι χτύπησαν το νεαρό άνδρα και τη σκυλίτσα του, του πέρασαν χειροπέδες και τον έσυραν ξυλοκοπώντας τον στο Α.Τ. Ομονοίας.

Εκεί του ζήτησαν να γδυθεί για να περάσει από έλεγχο, αλλά ο νεαρός αρνήθηκε. Με τα πολλά και σε κλίμα τρομοκρατίας κρατείται στο πλαίσιο του αυτόφωρου με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, απείθεια, αντίσταση, άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκυλίτσα παρελήφθη από γνωστούς του συλληφθέντα ώστε να μην παραμείνει στην αρμόδια υπηρεσία.

Το βίντεο της σύλληψης:

Με πληροφορίες από athens.indymedia.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια