Την Ομόνοια με το Μοναστηράκι συνδέει η οδός Αθηνάς. Ένας κεντρικός δρόμος, πολυσύχναστος τα πρωινά, έρημος τα βράδια. Δεκάδες μαγαζιά με είδη καγκελαρίας και ελαιοχρωματισμού, και με την Βαρβάκειο Αγορά να κατέχει δεσπόζουσα θέση, σχεδόν στα μισά της.

athinas5

Κόσμος πάει και έρχεται με σακούλες φορτωμένος και με μια φευγαλέα ματιά στους πάγκους της μεγαλύτερης αγοράς της πόλης.

athinas6

Όταν πέφτουν τα στόρια από τα μαγαζιά, μπορεί η Αθηνάς να μοιάζει άδεια, αλλά κάποιοι συνεχίζουν να γυροφέρνουν τους γεμάτους με μπαχαρικά, κρέατα και ψάρια πάγκους της αγοράς.

Εικόνες από τις καθημερινές στιγμές του δρόμου ξετυλίγονται όταν τα στόρια κλείνουν και έχεις την αίσθηση ότι όλα κυλάνε όπως ακριβώς πριν από μερικές ώρες.

Κόσμος περπατάει, πωλητές πουλάνε την πραμάτεια τους για να βγάλουν το μεροκάματο.

athinas7

athinas1

Άλλοι ψωνίζουν, άλλοι απλώς χαζεύουν τους χρωματιστούς πάγκους.

athinas8

athinas9

Δυο παππούδες κάθονται στα σκαμπό τους, σχολιάζοντας τους περαστικούς, ενώ οι εργαζόμενοι της αγοράς καθαρίζουν λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες της Βαρβάκειου.

athinas4

athinas3

Όλα αυτά σε μερικά στόρια που συνεχίζουν να κρατάνε «ζωντανή» την σκοτεινή και έρημη πια οδό Αθηνάς  τα βράδια…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Μελίνα Βελιμέζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Σχετικά Άρθρα

X