Ο δρόμος ενός «καταραμένου» γλύπτη. Του Γιαννούλη Χαλεπά. Ο δρόμος ενός σημαντικού δημοσιογράφου και ιστορικού. Του Τάσου Βουρνά. Ο δρόμος με τα παλιά σπίτια και τις αυλές. Τις πολυκατοικίες με χρώμα και τις πολύχρωμες γλάστρες στα μπαλκόνια. Ο δρόμος όπου το παρελθόν συναντά το παρόν, με τα παλιάς τεχνολογίας και τελευταίας λέξης της, αυτοκίνητα. Η ξύλινη και σκαλιστή επιγραφή της οδού που θυμίζει γραφικό χωριό σε ορεινή περιοχή. Τα μεγάλα δέντρα που υποστηρίζουν τη φαντασίωση. Ο δρόμος που κάνεις ήσυχο περίπατο και ατενίζεις από τα χωρίσματα με τα σκαλοπάτια τον Λόφο του Στρέφη. Ενώ  μπορείς και να αγγίξεις με το βλέμμα στην αντίθετη πλευρά την κορυφή του Λυκαβηττού. Ο δρόμος του Κολωνακίου που γοητεύει και όχι του Da Capo που κλέβει. Η οδός Δαφνομήλη.

Παλιό Κρεοπωλείο. Η επιγραφή είναι πια ξεθωριασμένη, όμως παραμένει καλαίσθητη

Κάποτε ο τρόπος επικοινωνίας ήταν διαφορετικός.

Το σπίτι όπου έζησε ο Γιαννούλης Χαλεπάς τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής του. (1930-1938)

Η πολυκατοικία του Τάσου Βουρνά όπου έζησε τα έξι τελευταία χρόνια της ζωής του. (1984-1990)

 

Δες ακόμη:

Ιπποκράτους: Η οδός των χαμένων ονείρων

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X