Θα τους δεις να τρώνε σουβλάκια την Μεγάλη Πέμπτη, να ρωτάνε γιατί είναι κλειστά τα σουβλατζίδικα την Μεγάλη Παρασκευή και να αναρωτιούνται τι είναι όλος αυτός ο χαμός μέχρι κάποιος να τους αποκαλύψει ότι είναι Μ.Σάββατο. Αντίχριστοι, αμαρτωλοί, άπιστοι, μουσουλμάνοι είναι ορισμένα από τα επίθετα με τα οποία τους στολίζουν οι «πιστοί». Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα απ’ όλα αυτά. Είναι απλά αυτοί που σιχαίνονται τις ταμπέλες…πόσο μάλλον τις παραπάνω.

Είναι αυτοί που πρόσεξαν πόσο μούφα ήταν η ιστορία που μας πουλάνε από τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο και που συνειδητοποίησαν πως άμα μεγάλωσαν για να πιστεύουν στους δράκους και τα φαντάσματα, ήταν εξίσου μεγάλοι για να συνεχίζουν να πιστεύουν σε αγίους, θαύματα και θεούς. Αυτοί που είδαν καθαρά την ψευτιά των πιστών που βρίζουν, κουτσομπολεύουν και μισούν λίγο πριν μπουν στην εκκλησία και συνεχίζουν μόλις βγουν από αυτή, «καθαροί και αναμάρτητοι». Αυτοί που ξίνισαν μπροστά στην ανισορροπία του εκκλησιαστικού βίου και τα κηρύγματά τους, ακόμα και στην ανισορροπία των λόγων του θεού τους με των δικών τους, πόσο μάλλον των πράξεών τους.

Είναι αυτοί που θα γέλασαν πρώτοι όταν είδαν τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος Ιερώνυμο χτες το βράδυ να βγάζει λόγο έξω από την Βουλή στο Σύνταγμα. Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος αρκέστηκε να πει τα γνωστά εκκλησιαστικά τετριμμένα, και ουσιαστικά να καταλήξει στο “ο Θεός είναι μεγάλος, κάντε προσευχές”.

«Για να κερδίσουμε, πρέπει να γυρίσουμε στη Γαλιλαία». «Άμα προχωρήσουμε χωρίς τον Χριστό, πάλι τα ίδια θα κάνουμε». Αυτά είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους πιστούς και αυτοί θα καθησυχάστηκαν ή θα αγαλλίασαν, σε μια περίοδο που δεν χρειάζεται ούτε υπομονή, ούτε λόγια, ούτε θαύματα…αλλά (επ)-ανάσταση όπως λένε «οι άθεοι» και για αυτό ακόμα χρειάζεται πράξεις, το δίδαξε και ο Χριστός σπάζοντας τον Ναό του Σολομώντα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια