Μπορεί για κάποιους από εμάς το Walkman -ελληνιστί κασετόφωνο- να αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων, αλλά για τα παιδιά που γεννήθηκαν την εποχή των CD και των Mp3 φαίνεται να είναι κάτι εξωπραγματικό.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της σειράς Kids React που μεταδίδεται μέσω Youtube κάθε εβδομάδα έδωσαν σε μικρά παιδιά ένα παλιό κασετόφωνο Sony. Οι αντιδράσεις τους είναι πραγματικά εντυπωσιακές «Μου κάνεις πλάκα» λέει ένα από τα παιδιά όταν μαθαίνει ότι είναι συσκευή αναπαραγωγής μουσικής. Τα περισσότερα το κοιτούν σαν αρειανό αντικείμενο και μόνο ένα βρίσκει ότι είναι κασετόφωνο.

Αφού μαθαίνουν πως λειτουργεί καταλήγουν στο ότι η όλη τεχνολογία είναι υπερβολικά περίπλοκή και ότι προτιμούν το IPhone!

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια