Οι απεργοί πείνας στο Σύνταγμα είναι οι μανάδες και οι πατεράδες μας

Αποφασισμένοι/ες να συνεχίσουν τον αγώνα τους ως τη νίκη ή το θάνατο είναι 14 πρόσφυγες απεργοί πείνας, 7 γυναίκες και 7 άντρες, που έχουν κατασκηνώσει από την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος. Κεντρικό τους αίτημα είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έχουν αίτημα οικογενειακής επανένωσης, ωστόσο μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω της -άτυπης- συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για μειωμένες ροές προσφύγων προς τη Γερμανία.

Την επόμενη Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, διοργανώνονται ταυτόχρονες διαδηλώσεις στην Αθήνα και το Βερολίνο.

Φωτογραφίες της Μαρίας Χουρδάρη (Maria Chourdari) από το Σύνταγμα από την Παιδική Γιορτή που έγινε στο χώρο της απεργίας στο Σύνταγμα για τα παιδιά των απεργών πείνας όπου πήγαν ντόπιοι και μετανάστες-ριες με τα παιδιά τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια