Έχει πολύ κόσμο. “Είναι περισσότεροι από πέρυσι”.

Η διαδήλωση για τον Παύλο είναι ξανά μαζική. Και με παλμό. Δεν τον ξέχασαν.

Η Μάγδα μπροστά. Αγέρωχη. Πίσω της χιλιάδες. Τα παιδιά της.
Όλοι μαζί μια γροθιά που τσακίζει. Τον φασισμό.

Η πορεία πάει Πειραιά. Περνάμε μέσα από τα στενά στο Κερατσίνι.
Κάποιοι βγαίνουν στα μπαλκόνια. Άλλοι κοιτάζουν περίεργα. Άλλοι υψώνουν τα χέρια αγωνιστικά. Είναι όμως και κάποιοι που περιμένουν.

Είναι δύο γιαγιάδες που περιμένουν. Η μία με το πράσινο φόρεμά της. Κι η άλλη με το λουλουδάτο. Φωνάζουν στον κόσμο “Μπράβο σας. Μπράβο!”. Με τη ψυχή τους. Ο κόσμος ενθουσιάζεται. Χειροκροτά και φωνάζει με όλη του τη δύναμη. “Ο Παύλος ζει – τσακίστε τους ναζί”. Οι δύο γυναίκες ανταποκρίνονται. Η μία υψώνει τα χέρια. Τα λυγίζει έως τον αγκώνα και τα τεντώνει στον ρυθμό του συνθήματος.

Η πορεία συνεχίζει. Ο Παύλος ζει χάρη και σ ‘ εκείνες. Να τα χιλιάσουν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια