Η αγκαλιά είναι ο πιο παλιός τρόπος έκφρασης του ανθρώπου. Δεν έχει σημασία σε ποιον απευθύνεται, είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί και ενώνει το Campoli del Monte Taburnio της επαρχίας Benevento της Ιταλίας με οποιοδήποτε από τα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής.

Αυτό μας δείχνει μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στην facebook-ική ομάδα του Campoli, «Sei di Campoli se…». Στη φωτογραφία απεικονίζονται τρεις ηλικιωμένες γυναίκες που κρατούν στις αγκαλιές τους τρία προσφυγόπουλα από το κοντινό κεντρο υποδοχής της περιοχής.

Η Nicolina, η Vicenza και η Maria γίνονται για λίγο οι γιαγιάδες αυτών των παιδιών δίνοντάς τους την τρυφερότητα που κάθε γιαγιά τρέφει για το εγγόνι της.

Η φωτογραφία έχει γίνει viral στην Ιταλία. Χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων την έχουν αναπαράγει ενώ έγινε και θέμα για τα μεγάλα εθνικά ΜΜΕ της χώρας. Φυσικά, δεν ξέφυγε από την αρνητική κριτική των μισαλλόδοξων, αλλά η πλειοψηφία χαιρέτισε τη στοργή των τριών γιαγιάδων του Campoli.

Οι τρεις γυναίκες έγιναν εν αγνοία τους σύμβολο της ανθρωπιάς, σύμβολο κατά του ρατσισμού που επικρατεί στα κοινωνικά δίκτυα της Ιταλίας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα και φιλοξενούνται στα κέντρα υποδοχής.

Η Nicolina, η Vicenza και η Maria έκαναν απλά το αυτονόητο: όταν ένα μεγαλύτερο ανθρώπινο ον βλέπει ένα μικρότερο αυθόρμητα και φυσικά το παίρνει αγκαλιά.

Με πληροφορίες από το giornalettismo.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X