Στο μυαλό και τις συνειδήσεις των ανθρώπων όταν τα Εξάρχεια παρουσιάζονται ως στέκι πρεζεμπόρων και ναρκομανών και οι αναρχικοί ως μπάχαλοι και κουκουλοφόροι.

Στη τηλεόραση και τα μέσα όταν η προπαγάνδα και το ψέμα δύσκολα ξεχωρίζουν από την πραγματικότητα.

Στις πορείες και τις διαδηλώσεις όταν με δυσκολία αναπνέουμε από τα δακρυγόνα και όταν η αστυνομία περικυκλώνει τον κόσμο και δεν του αφήνει δίοδο διαφυγής και τρόπο να αναπνεύσει.

027

Στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους όταν τα κτίρια, που προηγουμένως αποτελούσαν κομβικά σημεία του αντιφασιστικού αγώνα, της δημιουργικής ασχολίας και της συλλογικότητας, μετατρέπονται σε άδειους χώρους που περιφρουρούνται από την αστυνομία.

1358859273.16

Στο ρατσισμό και τα στερεότυπα, όταν οι μετανάστες αποκαλούνται λαθραίοι. Λαθραία είναι μοναχά τα εμπορεύματα. Όταν οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές και μας κακοποιούν τις γυναίκες…

8AD4489C4440E3DEA07EA1372219DFFD

Στην τρομοκρατία της κάθε εξουσίας, όταν ο κάθε μαυρο-φορεμένος που κυκλοφορεί στα στενάκια των Εξαρχείων, μπορεί να συλληφθεί και να οδηγηθεί χωρίς λόγο στο τμήμα. Όταν οι συλληφθέντες στα τμήματα κακοποιούνται και βασανίζονται, όταν τα κελιά μεταμορφώνονται στο ζωντανό τους εφιάλτη.

Σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, όταν η ανεργία ολοένα και αυξάνεται, οι άστεγοι ολοένα και πληθαίνουν και η κρίση φαίνεται να ριζώνει ολοένα και περισσότερο στις συνειδήσεις όλων μας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια