Απόσπασμα από το κεντρικό άρθρο «ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ», της μηνιαίας αναρχικής εφημερίδας «Αλληλεγγύη ενάντια στα αφεντικά και το κράτος»

Αρ. Φύλλου 1, 15 Νοέμβρη 1983

«Αυτοί που έκαναν τα γεγονότα εκρηκτικά ήταν οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Αθήνας, που ώρα την ώρα γίνονταν όλο και περισσότεροι, όλο και πιο μαχητικοί, για να κερδίσουν μερικές ώρες αληθινής ζωής που δε δίστασαν να τις πληρώσουν με θάνατο. Ο φόρος αίματος που πλήρωσαν οι εξεγερμένοι ήταν βαρύς. Ωστόσο, πρέπει να επιμείνουμε σ’ αυτό : οι εξεγερμένοι δεν κατέβηκαν στους δρόμους για να πεθάνουν ή για να «θυσιαστούν», αλλα για να ζήσουν. Αν κάποιοι έφτασαν στο οριακό σημείο να αντιμετωπίσουν άοπλοι τον ίδιο το θάνατο, ήταν γιατί βίωσαν τόσο έντονα εκείνες τις στιγμές ώστε κάθε επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση τους φαινόταν αδιανόητη. Έπρεπε να συντριβούν ή να νικήσουν. Σε λίγες ώρες όλα θα ήταν πιθανά. Αυτό το πρόλαβαν τα τανκς. Η επέμβαση του κράτους υπήρξε έγκαιρη και ακαριαία : έπνιξε στο αίμα την εξέγερση όσο αυτή ήταν ακόμα άοπλη, πριν προλάβει να δημιουργήσει τα δικά της, αυθεντικά, ταξικά όργανα.»

*Αλιευμένο από την Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X