Σε μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους κούρδους της Ροζάβα προχωρούν οι εργαζόμενες/οι του μεζεδοπωλείου Aylak στα Εξάρχεια. Το μαγαζί το έχει φτιάξει μια ομάδα Κωνσταντινοπολιτών και όπως σημειώνουν “η γεύση δεν έχει γλώσσα θρησκεία, γένος και συρματοπλέγματα”.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τη Ροζάβα έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την ημέρα Παγκόσμιας Αντίστασης για τη Ροζάβα στις 2 Νοεμβρίου. Όπως τονίζουν, θέλουν να επεκτείνουν την αλληλεγγύη τους και σε υλικό επίπεδο και καλούν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους/εργαζόμενες, εντός και εκτός Εξαρχείων, να προχωρήσουν σε αντίστοιχες δράσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων:

“Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του Aylak θα συγκεντρώσουμε τα τιπς μας για να ενισχύσουμε την επανάσταση της Ροζάβα.

Θέλουμε να επεκτείνουμε την αλληλεγγύη μας και σε υλικό επίπεδο. Με την απόφασή μας αυτή δίνουμε και στους πελάτες, φίλους και φίλες του Aylak αυτή τη δυνατότητα. Να συνδράμουν στην οικονομική ενίσχυση των εξεγερμένων λαών της Ροζάβα.

Καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους/εργαζόμενες, εντός και εκτός Εξαρχείων, να διοργανώσουν και να συμμετέχουν σε αντίστοιχες δράσεις.

 

*Η ανακοίνωση στα αγγλικά

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια