Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι υπάλληλοι της Fiat, από την Κυριακή έως την Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους. Ως γνωστόν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία και η μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα ανήκουν στην οικογένεια Ανιέλι και οι εργαζόμενοι τώρα εκδηλώνουν με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους.

«Μας έχουν πει πως οι καιροί είναι δύσκολοι κι ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν συνεχώς το ζωνάρι, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε έναν μόνο άνθρωπο» αναφέρεται στην οργισμένη ανακοίνωση των εργαζομένων του συνδικάτου βάσης στο εργοστάσιο  FCA στην περιοχή Μέλφι.

Όπως μετέδωσε το Football Italia, το γεγονός ότι η εταιρεία Exor, μητρική της Fiat και της Ferrari, θα πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο προκάλεσε την οργή των εργαζομένων. Κι αυτό γιατί η Γιουβέντους συμφώνησε να αγοράσει τον Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ο Πορτογάλος σταρ θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο ύψους περίπου 30 εκατ. τον χρόνον δηλαδή… 565.000 ευρώ την εβδομάδα.

«Είναι απαράδεκτο ενώ οι εργαζόμενοι των FCA και CNHI συνεχίζουν να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η εταιρεία πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός παίκτη» αναφέρει το Συνδικάτο των εργαζομένων.

«Είναι αυτό δίκαιο; Είναι φυσιολογικό για ένα μόνο άτομο να κερδίζει εκατομμύρια τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μέχρι τα μέσα του μήνα;» αναφέρουν οι εργαζόμενοι και σημειώνουν «Είμαστε όλοι εργαζόμενοι του ίδιου αφεντικού, αλλά αυτή η διαφορά μεταχείρισης δεν μπορεί να δεν πρέπει να είναι ανεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν δημιουργήσει περιουσίες για την εταιρεία εδώ και τουλάχιστον τρεις γενιές και ως αντάλλαγμα έχουν λάβει μια μίζερη ζωή. Η εταιρεία θα πρέπει να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που εξασφαλίζουν το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων κι όχι να πλουτίζει μόνο έναν. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος, μια εταιρεία που βάζει πρώτα τα συμφέροντα των εργαζομένων της. Εάν δεν το κάνει αυτό, δεν το κάνει επειδή προτιμά τον χώρο του ποδοσφαίρου και της διασκέδασης».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια