«Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» με το σύνθημα αυτό οι Ισπανοί γιατροί κατέβηκαν στους δρόμους την 1η Σεπτέμβρη αντιδρώντας στο νέο νόμο για την περίθαλψη που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.

Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται πια δωρεάν περίθαλψη εκτός μόνο από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (ατυχήματος, σοβαρής ασθένειας, εγκυμοσύνης).

Το μέτρο έρχεται σε αντίθεση με όσα ίσχυαν μέχρι τώρα στον τομέα της υγείας όπου η ιατρική περίθαλψη ήταν μέχρι τώρα δωρεάν για όλους, αλλά φυσικά και με το όρκο του Ιπποκράτη. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αναφέρει ότι έτσι θα εξοικονομηθεί 1,6 δις ευρώ και όπως φαίνεται αυτό μόνο την ενδιαφέρει.

«Η ιατρική περίθαλψη δεν είναι μόνο καθήκον είναι και δικαίωμα» αναφέρει το βίντεο όπου δημιούργησαν οι γιατροί αρνούμενοι να υπακούσουν στον νέο νόμο. Περισσότεροι από 1650 γιατροί μέχρι τώρα έχουν υπογράψει ότι δεν θα καταπατήσουν τους ιατρικούς τους όρκους και τις ηθικές τους και ότι θα προσφέρουν περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, δίνοντας έτσι παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Αλλά και δίνοντας το παράδειγμα και στους γιατρούς όλου του κόσμου που καθημερινά καταπατούν τους όρκους τους πολλές φορές και με κυβερνητική βούλα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X