Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των γυναικών στην Πολωνία ανάγκασαν τη δεξιά συντηρητική κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που προωθούνταν στο κοινοβούλιο και προέβλεπε την απαγόρευση των αμβλώσεων, αυστηροποιώντας ακόμα περισσότερο το ήδη υπάρχον πλαίσιο που ισχύει από το 1993 και επιτρέπει τις αμβλώσεις μόνο σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας και όταν διατρέχει κίνδυνο η ζωή ή υγεία της μητέρας ή του εμβρύου.

 

black-protest-01

Τη Δευτέρα χιλιάδες γυναίκες ντυμένες στα μαύρα δεν πήγαν στις δουλειές τους και βγήκαν στους δρόμους της Βαρσοβίας και άλλων πόλεων της Πολωνίας διαμαρτυρόμενες ενάντια στην πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων. Το νομοσχέδιο που είχε προωθηθεί από την Καθολική Εκκλησία προέβλεπε την άμβλωση μόνο σε περίπτωση που η ζωή της εγκύου διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Σε διαφορετική περίπτωση τόσο οι γυναίκες που προχωρούσαν σε άμβλωση όσο και οι γιατροί που πραγματοποιούσαν την επέμβαση θα κινδύνευαν με μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο νόμος «κυριαρχεί» στο σώμα της γυναίκας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X