Οι φετινοί χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες σε μια χώρα που το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο παγκόσμιο στόχαστρο λόγω της ανάλγητης συμπεριφοράς της απέναντι στους ομοφυλόφιλους αλλά και στους αντιφρονούντες εν γένει. Στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν για πολλά πράγματα δεν είσαι ελεύθερος, αν είσαι και ομοφυλόφιλος τότε…

Με αφορμή, λοιπόν, τους Αγώνες στο Σότσι το Καναδέζικο Ινστιτούτο Διαφορετικότητας (Canadian Institute of Diversity and Inclusion) δημιούργησε ένα χαριτωμένο βίντεο για να ευχηθεί καλή τύχη στους αθλητές που συμμετέχουν. Με το σλόγκαν “Οι Αγώνες ήταν πάντα λίγο gay (χαρούμενοι). Ας αγωνιστούμε να παραμείνουν έτσι”, η εκκίνηση ενός αγώνα luge αποκτά άλλο νόημα!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια