Συνέντευξη του Τόλη Παπαγεωργίου στην «Πρωινή Ενημέρωση ΕΡΤ» της ΕΡΤ1 την Τρίτη 15/12/2015, με τους Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προβλήθηκε το αποκαλυπτικό βίντεο του Ιωσήφ Σεκέρογλου με τους αγωγούς της Ελληνικός Χρυσός που αδειάζουν κόκκινη λάσπη μέσα στα ρέματα από τα οποία υδροδοτείται ολόκληρη η προ του Άθω περιοχή.

Η δημοσιότητα που πήραν τις προηγούμενες μέρες αυτές οι εικόνες αθλιότητας ανησύχησε την εταιρεία η οποία χθες, μαζί με την εκπροσώπους της εταιρείας ENVECO που συνέταξε την περιβαλλοντική μελέτη, είχαν συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων, κ. Ιάκωβο Γκανούλη, για να του εξηγήσουν ότι όλα αυτά είναι οφθαλμαπάτη.

Στη συνέντευξη έγινε επίσης ενημέρωση για την ΕΡΕΥΝΑ του «Παρατηρητηρίου» που παραδόθηκε τη Δευτέρα 14/12 στον Υπουργό κ. Σκουρλέτη και αποκαλύπτει σωρεία παραβιάσεων του συνόλου σχεδόν των εγκριτικών πράξεων της «επένδυσης» από την Ελληνικός Χρυσός. Και τέλος, αναφέρθηκε η προγραμματισμένη επίσης για χθες, Τρίτη 15/12/2015, συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που κλήθηκε να αποφασίσει αν θα δοθεί έγκριση στην εταιρεία να προχωρήσει στην εξόρυξη του επιφανειακού ορύγματος καταστρέφοντας τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στο κέντρο του… αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο που μέχρι σήμερα όλοι αρνούνταν οτι υπάρχει, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα αρχαίο μεταλλείο χαλκού. Κατά πληροφορίες, τελικά το ΚΑΣ έκρινε ότι δεν πρέπει να πάρει απόφαση για τις αρχαιότητες πριν αποφανθεί το ΣτΕ για το ζήτημα της μεταλλουργίας.

Σπάνιες στιγμές αλήθειας από την Ελληνική τηλεόραση, που δεν τις βλέπουμε από τους πληρωμένους δημοσιογράφους και τα μπουκωμένα από τα λεφτά της Ελληνικός Χρυσός ιδιωτικά κανάλια. Πανηγυρίζει η εταιρεία επειδή η συνέντευξη βγήκε σε ώρα χαμηλής τηλεθέασης, ξημερώματα, άρα δεν απειλείται από τις αποκαλύψεις. Καυχάται ξεδιάντροπα επειδή η προπαγάνδα της κάνει το γύρο των ιδιωτικών καναλιών και μπορεί να απολαμβάνει «ολοήμερα αφιερώματα σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων», με πολλαπλές επαναλήψεις, λεπτό προς λεπτό κάλυψη των κινητοποιήσεών της και πολύωρες συνεντεύξεις του διευθύνοντος συμβούλου της. Ο πολύτιμος τηλεοπτικός χρόνος παρέχεται άπλετα στην εταιρεία που έχει το θράσος να απειλεί επικαλούμενη την δημοσιογραφική δεοντολοαχαχαχαχα όταν «ξεφεύγει» και αποκτά δημοσιότητα κάτι που δεν τη συμφέρει.

Δεν πειράζει, ο αγώνας αυτός ήταν εξ’αρχής άνισος. Τουλάχιστον η τωρινή ΕΡΤ, η μετά το «μαύρο», είναι το μόνο τηλεοπτικό μέσο που παρέχει ενημέρωση για θέματα ενοχλητικά για το σύστημα, έστω και με το σταγονόμετρο.

Το σχόλιο που ακολουθεί είναι από το Facebook του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου:

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ
Η «Πρωινή Ενημέρωση ΕΡΤ» της ΕΡΤ1 (6-8) είναι η ανοιχτή ΕΡΤ που θα θέλαμε ΟΛΟ το 24ωρο. Συνδεδεμένη με την κοινωνία. «Ο Ιωσήφ Σεκέρογλου μας έστειλε τις εικόνες» λέει ο Νίκος Αγγελίδης, εικόνες με απόβλητα στις Σκουριές που δεν αγνοήθηκαν αλλά αξιοποιήθηκαν στην εκπομπή προς όφελος της κοινωνίας. Εικόνες από αερολήψεις παρουσίασε ο Τόλης Παπαγεωργίου, που δείχνουν τις παρανομίες της εταιρίας, εικόνες που έχει από χθες στην κατοχή του και ο υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης. Συζήτηση έγινε και για τον αρχαιολογικό χώρο στις Σκουριές που πάνε να καταστρέψουν».

ΚΑΣ: Όχι στην μεταφορά του αρχαιολογικού χώρου των Σκουριών πριν αποφασίσει το ΣτΕ #skouries
Προσπάθεια της Eλλ. Χρυσός να απαξιώσει προκαταβολικά την ΕΡΕΥΝΑ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του “Παρατηρητηρίου”…

*Αναδημοσίευση από: http://antigoldgr.org

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X