Δεν παίζουν μόνο ωραία μουσική, παίρνουν και θέση. Οι Usurum, ανερχόμενο συγκρότημα με εναλλακτικό ήχο και στίχο, εξέφρασαν και αυτοί τη στήριξή τους στην αντιφασιστική μαθητική κινητοποίηση που γίνεται αύριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανάρτησή τους στα Social Media

Οι Usurum γεννήθηκαν στις τάξεις του Μουσικού σχολείου Αλίμου. Εκεί μεταξύ άλλων μάθαμε να διεκδικούμε, μάθαμε να μοιραζόμαστε, μάθαμε οτι δεν είμαστε μόνοι μας. Το μαθητικό κίνημα ήταν εκεί όταν πήγαν να μας αφανίσουν (μεταρρυθμίσεις Γιαννάκου), όταν μας δολοφόνησαν (Δεκέμβρης 2008). Ίσως η σημερινή συνθήκη να είναι η ιστορικότερη. Τα παιδιά πρέπει να υψώσουν ανάστημα, να φωνάξουν οτι οι αυριανοί πολίτες δε θα είναι φασίστες.

Αύριο στα Προπύλαια το παρόν προλαμβάνει το μέλλον.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X