Τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν τα βίντεο που μιμούνται το εγχείρημα “First Kiss” της Tatia Pillieva, αφού διάφορες καλλιτεχνικές -και μη- ομάδες φτιάχνουν το δικό τους βίντεο, βασισμένο πάνω στην αρχική ιδέα της Pillieva.

Μετά λοιπόν την παρωδία “First Handjob”, αλλά και το “First Sniff”, που αφορούσε σκυλιά, κυκλοφόρησε από το Gay Woman Channel το “First Gay Hug”, που πραγματεύεται την ομοφοβία. Άνθρωποι λοιπόν που έχουν εκδηλώσει την αποστροφή τους για τους ομοφυλόφιλους, έρχονται “αντιμέτωποι” με gay και καλούνται μετά από μία μικρή -to know us better- κουβέντα, να αγκαλιάσουν για πρώτη τους φορά ομοφυλόφιλο.

Κάποιες αντιδράσεις είναι απολαυστικές, χιουμοριστικές και ενθαρρυντικές και κάποιες άλλες τουλάχιστον προβληματικές και οπισθοδρομικές. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να ακουμπήσουν κάποιον ομοφυλόφιλο και στο άκουσμα της “ιδιότητάς” τους κάνουν το σταυρό τους. Αντίστοιχης αντίληψης και η ατάκα “είσαι πολύ όμορφη για να είσαι ομοφυλόφιλη”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X