Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε στο Εφετείο η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, με τον πρόεδρο της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να τους κρίνει αθώους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το omnia tv που κάλυπτε τη δίκη, ο πρόεδρος εμφανώς συγκινημένος κατά την ανακοίνωση της απόφασης και πριν κηρύξει την Ηριάννα και τον Περικλή «ομοφώνως αθώους», αναφέρθηκε στην έλλειψη αξιοπιστίας της κατάθεσης Παπαλάμπρου, υποστήριξε ότι «τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο».

Η Ηριάννα και ο Περικλής θα αφεθούν ελεύθεροι αύριο το μεσημέρι.

Νωρίτερα, κατά τη σημερινή δικάσιμο, η εισαγγελέας της έδρας Αναστασία Μασούρα εισηγήθηκε την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή υποστηρίζοντας πως και οι δύο είναι μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς με σκοπό την τέλεση αδικημάτων, ασχέτως αν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους.

Συνέχισε λέγοντας ότι η πραγματογνωμοσύνη του γενετικού υλικού (DNA) για την Ηριάννα, με βάση την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα, είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα, ενώ χαρακτήρισε ως αφήγημα τα όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή από κατασκευή της αστυνομίας, λέγοντας ότι υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι τους είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Η Ηριάννα και ο Περικλής είχαν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους. Εδώ και ένα χρόνο παρέμεναν στη φυλακή περιμένοντας την τελική απόφαση και παίρνοντας δύναμη από τους δικούς τους ανθρώπους και τους χιλιάδες αλληλέγγυους που από την αρχή αυτής της υπόθεσης φώναζαν την κατάφωρη αδικία προς τα πρόσωπά τους.

Το χρονικό του παραλογισμού:

Η Παράλογη Ιστορία της Ηριάννας [ΒΙΝΤΕΟ]

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X