Η Ζενεβιέβ Λεγκί μεταφέρθηκε το Σάββατο στο νοσοκομείο με σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι. Ο γενικός εισαγγελέας της πόλης, Ζαν Μισέλ Πρέτρ, γνωστοποίησε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, όμως, όπως είπε, οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως η 73χρονη χτύπησε το κεφάλι της σε ένα κολονάκι την ώρα που η αστυνομία επιχειρούσε να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Ο Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε στην Νίκαια τη Δευτέρα μαζί με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας στην εφημερίδα Nice-Matin ευχήθηκε στην Λεγκί ταχεία ανάρρωση, όμως, της άσκησε δριμεία κριτική.«Όταν κάποιος είναι αδύναμος, δεν πηγαίνει σε μέρη που είναι απαγορευμένα και δεν βάζει τον εαυτό του σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτή η κυρία δεν ήρθε σε επαφή με τις δυνάμεις τάξεις και ασφαλείας. Πήγε ηθελημένα σε μία περιοχή που ήταν εκτός ορίων και βρέθηκε στη μέση του πανικού. Το μετανιώνω, αλλά πρέπει να σεβόμαστε την κοινή τάξη παντού.

Της εύχομαι ταχεία ανάρρωση… και ενδεχομένως να βγει σοφότερη (σ.σ.: από αυτή την περιπέτεια)» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του δικηγόρου της οικογενείας της Λεγκί, ο οποίος τόνισε πως «δεν το βρίσκει πρέπον να κριτικάρει (σ.σ. ο Μακρόν) ένα άτομο που βρίσκεται στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, σε σοβαρή κατάσταση, ή να θεωρεί πως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δεν μπορούν να εκφράσουν τα πιστεύω τους στους δρόμους».

Η οικογένεια της 73χρονης σκοπεύει να κάνει καταγγελία κατά της αστυνομίας για να εξακριβωθεί αν η γυναίκα βρισκόταν πράγματι σε απαγορευμένη περιοχή «όταν της επιτέθηκαν», όπως τόνισε ο δικηγόρος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια