Σε συνέντευξή του στο Sport24 ο παράγοντας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε δημόσια συγνώμη για την λανθασμένη κίνηση του να αφήσει ένα κόκκινο εσώρουχο στο πάγκο του Ολυμπιακού, λέγοντας πως «έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη από την ομάδα μας και τον κόσμο του μπάσκετ…».

Μάλλον δεν κατάλαβε καν για τι πράγμα ζήτησε συγγνώμη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καθώς δεν ανέφερε καθόλου τον σεξιστικό χαρακτήρα της κίνησής του. Αντίθετα αυτό που προέταξε ήταν ότι ήταν «άτυχο που δίνεται αυτή η σημασία σε αυτή την λανθασμένη κίνηση».

«Ήταν σε επίπεδο χιούμορ», «ήταν πάνω στον ενθουσιασμό» αυτές ήταν οι δικαιολογίες του αθλητικού παράγοντα για την κίνησή του με το εσώρουχο μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς και τηλεθεατές. Αν ήταν χιούμορ τότε δεν σημαίνει  ότι μπορεί να είναι σεξιστικό. Κι αν ήταν πάνω στον ενθουσιασμό τότε που το βρήκε το εσώρουχο; Πρόλαβε και το αγόρασε; Όχι φυσικά, γιατί και δεν ήταν πάνω στον ενθουσιασμό αλλά προσχεδιασμένο και το χιούμορ του δεν ήταν ατυχές, ήταν άκρως σεξιστικό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Μελίνα Βελιμέζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπως αναγράφεται στην ταυτότητα της, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμη κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Σχετικά Άρθρα

X