Γράφει ο Θράσος Αβραάμ

Με ενστάσεις από μεριάς κατοίκων της Μόριας ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής αποχετευτικού δικτύου που θα συνδέει τον καταυλισμό αιτούντων άσυλο στο Κέντρο Υποδοχή και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ. Κι αυτό γιατί (της προεκλογικής περιόδου βοηθούσης) μερίδα κατοίκων του χωριού δε δέχεται τα λύματα από τον καταυλισμό να διοχετεύονται στη μονάδα μαζί με τα δικά τους από το χωριό.

Ζητούν δηλαδή τη δημιουργία ξεχωριστού παράλληλου δικτύου θεωρώντας όπως υποστηρίζουν, ότι αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα δυσοσμιών μέσα στο χωριό. Αφού τα λύματα είναι πολλαπλάσια αυτών που το δίκτυο που έχει κατασκευαστεί στο χωριό τους, επιτρέπει.

Οι κάτοικοι ζήτησαν να δουν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που πρέπει να υπάρχει για ένα τέτοιο έργο ενώ από τη άλλη μεριά θεωρείται πως δεν ευσταθούν τεχνικά οι ενστάσεις των κατοίκων. Μάλιστα κάποιοι μιλούν για τη δημιουργία τεχνητής προεκλογικής ένστασης.

Σήμερα σε ένα τέτοιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στον πάνω χώρο του ΚΥΤ τον οποίο διαχειρίζεται ο Στρατός σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαλμπακάκη, του Διοικητή του στρτιωτικού σχηματισμού υποστρατήγου Χρήστου Πουλιανίτη, στελεχών της ΔΕΥΑΜ και άλλων υπευθύνων.

Ας σημειωθεί ότι το έργο (το οποίο από ετών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο). Κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκλείψει η δυσοσμία αλλά και η ρύπανση παρακείμενου χειμάρρου από λύματα που πέφτουν εκεί και καταλήγουν στη θάλασσα. Αποτέλεσμα θα έχει επίσης την μείωση του κόστους λειτουργίας του ΚΥΤ αφού πολλά χρήματα σήμερα ξοδεύονται για την αποκομιδή των λυμάτων με ειδικά φορτηγά αυτοκίνητα.

*Αλιευμένο από το Νησί

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια