Η μαθήτρια στην Μινέρμπε της Ιταλίας είδε τους υπευθύνους να της σερβίρουν μόνο κονσέρβα και κράκερς επειδή οι γονείς της που είναι μετανάστες δεν είχαν να πληρώσουν για τη σίτιση στο σχολείο. Επενέβη και πλήρωσε τα πάντα ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, Αντρέα Καντρέβα.

Η ιστορία της μαθήτριας ήρθε στη δημοσιότητα από την τοπική εφημερίδα της Βερόνας L’ Arena και προκάλεσε την καταγγελία της τοπικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), που έκανε λόγο για «πολιτική διακρίσεων» εκ μέρους του δημάρχου Αντρέα Τζιράρντι, που εκλέγεται με την ξενοφοβική Λέγκα, καθώς φαίνεται ότι η ίδια πολιτική διακοπή της σίτισης έχει εφαρμοστεί και σε άλλα παιδιά φτωχών μεταναστών.

Η απόφαση για να δοθεί το συγκεκριμένο γεύμα (τόνος και κράκερς) στη μαθήτρια ελήφθη από κοινού μεταξύ των διαχειριστών της σχολικής εστίας και της δημαρχίας, έπειτα από επανειλημμένα ειδοποιητήρια στην οικογένεια της μικρής να καταβάλει το τίμημα για τη σίτισή της. Μία απόφαση που αναστάτωσε τη μικρή μαθήτρια, που ξέσπασε σε κλάματα μόλις της σέρβιραν το συγκεκριμένο γεύμα, που ήταν διαφορετικό από των συμμαθητών της.

Ο Καντρέβα αντέδρασε αμέσως σε συντονισμό με το πανιταλικό κύμα αλληλεγγύης που ξεσήκωσε η υπόθεση και τηλεφώνησε στο δήμαρχο για να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες, προκειμένου να διορθωθεί η ‘αδικία’ απέναντι στη μικρή μαθήτρια, αναλαμβάνοντας τα σχετικά έξοδα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μάσιμο Μόμι υποστηρίζει ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο και αφορά ένα ζήτημα «δικαιοσύνης» απέναντι στις οικογένειες που πληρώνουν κανονικά τη σχολική σίτιση των παιδιών τους. Όμως το PD κατηγορεί την τοπική Αρχή, υπογραμμίζοντας πως «όχι μόνον έχει τη δυνατότητα, αλλά και το καθήκον» να αντιμετωπίζει ανάλογες περιπτώσεις οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες και «σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να τα βάζουν με τους ανήλικους, δηλαδή τους αδύναμους κρίκους σε αυτήν την αλυσίδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και L’ Arena

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια